top of page
Nature 1 collage.jpg

Agria Wonderland Best of Nature (Lio)

Hű, nem is tudom hol és hogyan kezdjem… Lio egy csoda kutyus, vele teljes minden napunk!
Szeretetbombaként indítja a reggeleket nyalogatással, kirobbanó örömmel és energiával. Egy bűv mester, akárki meglátja, rajong érte, mindenki szívét elrabolja. 
Az utcán rendszeresen megállítanak minket, hogy megsimogathassák, imád mindent és mindenkit.
Egy szuper nyugis, rendkívül okos, tanulékony kutyus, aki csupa örömet, nevetést hozott a családba.
Milliónyi jellemzőt lehetne írni róla, de talán a legfontosabb, hogy egy igazi kis tolvaj – gyűjtögető, végtelen szeretettel, kedvességgel, aki imádja a hasát, issza a tudást és egy karika virsliért megtenne bármit.

Vérbeli labradorként a vizeskedés nagy kedvenc, minden pocsolya, kis tó látta már Liót, na meg a szakadó eső, vihar… semmi nem jelent akadályt, ha vízről van szó, így hát nekünk a gumicsizma marad.  A szél pedig a kedvenc játszótársa, ha fúj, szembe szalad lobogó fülekkel. 
Az első évünk kalandokkal teli, tanulással, felfedezéssel telik. Mindenhol ott van, ahol mi is, így hát sosem volt bajunk az otthoni pihenéssel. Talán ez az oka annak, hogy nem találkoztunk a rágcsálással vagy póttevékenységekkel.

 Nagy utazó, imád a kocsi dorombolására szunyókálni, mehetnénk a végtelenségig, ha rajta múlna. 

Kárt  semmiben nem tett sose, így nem mondanám, hogy nagy kihívás volt első kutyásként vele bánni. Ellenben most, hogy belépett a kamaszkorba, feladja néha a leckét, de állunk elébe! Igazi rosszcsont, elevenség.
Élvezzük minden percét az együtt töltött időnek, és reméljük tényleg olyan kiegyensúlyozott és boldog, mint amilyennek mutatja magát.  Tiszta szívből imádjuk! 

Agria Wonderland Harmony of Nature (Milla)

Milla 2023.szeptember11-én érkezett a családunkba. A dátum tuti nem véletlen, úgy forgatta fel az életünket, mint 2001.09.11-e a világét, csak pozitív értelemben.

Milla nagyon hírtelen került hozzánk, de nem hírtelen döntés következtében, mert már több éve kaptuk a Jézuskának címzett levelekben, hogy kiskutyát szeretnénk (a nagy lányunk 1 éves kora óta kéri minden karácsonyra). Nagyon sokat gondolkoztunk, hogy belevágjuk-e, de köszönjük a sok támogatást, és tanácsot, amit kaptunk az elején.

Milla első napjai nagyon izgalmasak és fárasztóak voltak, olyan volt, mint amikor egy újszülöttet hazavisz az ember és fogalma sincs mi lesz ezután. 1 hónap alatt azért sikerült összeszoknunk. Voltak nehézségek (nem evés, nem alvás), főleg 2 hét után, amikor egy darázscsípés miatt kórházban is voltunk és 3 napig infúziós kezelést is kapott Milla. De aztán minden a helyére került.

Milla egy nagyon okos, akaratos és nagyon imádnivaló kutyalány. Ez már pár hét után kiderült. Ami még fontos, hogy imádja a hasát, bármit képes megenni (kivéve a főtt tésztát). Emiatt nagyon résen kellett az elején lennünk, mikor sétálni vittük. És még most is figyeljük a súlyát, mert ha kicsit megszalad, akkor jönnek a diétásabb napok.  

   

14 hetesen kezdte meg a kutyakiképzés első lépéseit. Először egy egyéni babaoktatáson vett részt, 1 hónapig. Ott sikeres vizsgával zárt, majd a kutyaovi következett. Tavasszal pedig 2 hónapos kiképzés után a nagyobbik lányommal sikeres engedelmes vizsgát tett 97 %-os eredménnyel az Országos Munkakutya Egyesületnél. Nagyon megdicsérte őt is, és a lányomat is a vizsgabiztos, nagyon fegyelmezetten és koncentráltan csinálták végéig a vizsgát, főleg úgy, hogy Milla még csak 10 és fél hónapos volt akkor.

Milla napjai nagyon vidáman telnek. 4-en vagyunk rá, így valaki mindig szórakoztatja. Reggeli és az esti sétákat nagyon szereti, de lustálkodni is szeret. Ami mindenkinek furcsa, hogy a labda egyáltalán nem érdekli, annál inkább a sok szag. Emiatt tervezzük, hogy ősszel majd szimattanfolyamra is elmegyünk vele, mert imád bármit megkeresni és nagyon boldog, ha sikerül.

 

A vizet is szeretni, és mivel Dunakeszin élünk, már a Dunában is úszott, nyáron is tervezzük a dunai látogatásokat. A többi kutyát is nagyon szereti, sok kutyával találkozott már. Kutyanapközibe is jár, azt is imádja.

 

Egy dolog van, amitől teljesen kiborul, és az a macska. Bármikor macskát lát, egyszerűen megőrül és megállíthatatlan lesz. Így a környékbeli macskák nagy ívben elkerülik az udvarunkat, férjem nagy örömére.

Ami még nagyon fontos, hogy egy csodálatos, nagyon szép kutyus, bárkivel találkozunk, mindenki el van olvadva tőle, és csodájára járnak. Nagyon hálásak vagyunk, hogy Milla hozzánk került. Az életünk 180 fokos fordulatot vett, de megérte.

Lórántnak és Aninak köszönünk mindent!!!!!!!

Agria Wonderland Inspired by Nature (Molli)

Az elmúlt év eseménydús volt Molli számára. A kezdeti nehézségek után gyorsan beilleszkedett a családunkba. Kinti-benti kutyus lett, napközben jól elfoglalja magát a nagy kertben.

 

Nagyon simulékony, családszerető kutyus, extrémen aktív, egy energiabomba, de mindig vigyáz a gyerekekre.

Hálistennek egyáltalán nem ugat, de néhány dolgot azért megrágcsált az elmúlt évben.

 

Nagyon játékos, imádja kergetni a bogarakat.

A séták, a nagy lelkesedése miatt néha küzdelmesek, minden és mindenki nagyon érdekes neki, de nagyon jól tanítható kutyus. Ügyesen kijárta a kutyaovit, ahol nagyon szeretett bandázni a kutyusokkal és szereti a feladatokat is. Gyorsan alkalmazkodik az új dolgokhoz, borzasztó okos és tanulékony.

Magic nagyon jól beilleszkedett a családba, és úgy tűnik, a Dunakanyar is elnyerte tetszését. Minden nap sokat sétálunk, hol az erdőben, hol a parton, hol a faluban. Ezen felül a kisfiamat boldogítja, továbbá gyakoroljuk a kutyasuliban tanultakat. Éppen most hétvégén ér véget az alap tanfolyam, amire úgy érkeztünk, hogy a gyakorlatok nagy részét már itthon elsajátította, noha az ingergazdag környezetben gyakorolni kellett a tökéletes végrehajtáshoz. Gyorsan tanul. Mindig megkapom a kiképzőktől, hogy labradorral könnyű. És hát nehezen támadható a kijelentés. :) 

 

Amikor utazunk, jellemzően jön velünk, de 3 alkalommal panzióban töltött 2-3 napot. Szerencsére szívesen fogadják, mert nagyon jól kijön a kutyákkal és emberekkel egyaránt. Kedves és értelmes kutya. 

 

Mindent felzabál - mondjuk ezen nem lepódtem meg. Szezonális gyümölcsöket szedegeti séta közben: most époen a faeper a sláger. Igyekszem leszoktatni róla, mert sajnos, a macskaürülékre ia ugrik. Azt hiszem, ez jelenti a legnagyobb kihívást.

 

A vízbe egyelőre csak a hasáig megy be, de addig nagyon magabiztosan, és ott tapicskol huzamosabb ideig. Megvárom, míg kicsit melegszik a víz, és megpróbálom magam után behívni. Szeretném, ha sokat úszna.

Agria Wonderland Magic of Nature (Magic)