top of page
collage.jpg

Ma  (2021. 10. 17.-én) egy évesek a Cloudmaster alom kiskutyái.

Nagyon nagy örömmel olvastuk a gazdik beszámolóit és nézegettük a komoly és vicces képeket. Büszkeséggel tölt el ahogy ezek a csodálatos kutyusok testiekben és lelkiekben gyarapodtak egyaránt, valamint az, hogy ennyire fantasztikusan beilleszkedtek a családjaikba. 

Megköszönjük a gazdiknak a segítséget ezen összeállítás elkészülésében és a bizalmat amit kennelünk iránt tanusítottak, minket választva.

Nagyon sok boldog szülinapot, valamint sok örömteli, a családjukkal együtt, szeretetben és egészségben eltöltött évet kívánunk a Cloudmaster alom minden kutyusának!

Következzenek a beszámolók törzskönyvi neveik ABC sorrendjében:

Agria Wonderland Cloudmaster Alizé (Mimo)

Mimó, mint egy jó bor: minél idősebb, annál értékesebb. Hétről hétre változik a karaktere, ahogy cseperedik. Mostanra már látom a lehetőségét, hogy egyszer szót is fog fogadni :D

A gyerekeknek bármit megenged. Lehet rajta lovagolni, ráülni, aláülni, nyúzni, puszilgatni, forgatni, vonszolni, egyszóval mindent enged és sosem volt olyan, hogy megmordult volna rájuk.

 

Nagyon stabil idegrendszere van, kutyák között sosem félt még, rendkívül bátor, de sokkal játékosabb, mint amennyire a közege ezt befogadná. 2 barátja van, akikkel nagyon egy hullámhosszon vannak, velük sokat tud játszani.

 

Mimó a családunk 4. gyermeke, igazi testvére lett az embergyerekeknek. Reggel ő ébreszt, türelmetlenül várja, míg mindenki fel nem kel, majd ezt egy mély alvással nyugtázza.

Kutyatársaságban igazán elemében van, mindenkit szeret, mindenkivel játszik. A tréner "jó készletű" kutyának titulálta, szerinte szerencsések vagyunk vele, de ő is szerencsés velünk: sokat sétálunk, szeretet veszi körül, családban van, ahol egy labi a legjobban szeret lenni.

Agria Wonderland Cloudmaster Aurora (Noah)

Almost a year ago we brought Noah into our house, she was a very cute, a playful and a beautiful puppy. Very fast she grown up and start to interact

with our older dog Lea. Today they cannot stay long time without seeing eachother. They like to play together and Noah is learning from Lea many things,including escaping from the house when the gate is opening. Now Noah go throw a puberty time and she has a lot of energy and it’s about time to start a dog school. Every time we have to entertain and challenge her, otherwise she is getting bored and destroying something in the garden. She is my bestcompanion for the long forest walk. It’s really fun and we are very happy for our new family member.

 

Majdnem egy éve hoztuk haza Noah-t, ő egy nagyon cuki, játékos és szép kiskutya volt. Nagyon gyorsan felnőtt és elkezdett kapcsolatot építeni az idősebb kutyusunkkal, Leaval.  Ma már nem tudnak meglenni hosszabb ideig egymás nélkül. Szeretnek együtt játszani és Noah sokat tanul Leatól, beleértve azt is, hogy miként kell meglógni, ha nyitva van a kapu.

Most Noah kamaszodik és hatalmas energiával bír, legszebb ideje a kutyasulit elkezdeni. Fontos mindig legfoglani őt, ellenkező esetben unalmában elkezd a kertben dolgokat szétrámolni. Ő a legjobb társam a hosszú erdei séták során. Boldogak vagyunk vele és nagyon örülünk, hogy családtagunk lehet.

Agria Wonderland Cloudmaster Baloo (Balu)

Balut azért választottuk, mert ő volt az alom legnyugodtabb kutyusa. Amikor 6 hetesen meglátogattuk, ő volt a tesók között az, aki egy viszonylag rövid ismerkedés és örömködés után hamar lehiggadt és szemlélődővé vált, mindenkit békén hagyva.

 

Hazaérve egy napig ez volt jellemző rá, utána előkerült az igazi labradoros felfedező énje. Azóta minden érdekli, ami mozog, áll vagy csak létezik.  Az egész világot imádja az összes elemével együtt, mindennek nagyon - nagyon örül és ezt mindig tudomásunkra is hozza. Például ha hazaérünk, mindenki kap egy személyre szóló ajándékot egy kertben található kavics formájában. Amikor viszont felfedezte az elérhető terület összes centiméterét, megnyugszik és egy nyugodt, kiegyensúlyozott Balu lesz újra. Ilyenkor átvált szemlélődőbe, maximum a szemét kinyitja, de a fejét már nem emeli meg, csak odakukkant a zajforrásra vagy a mozgásra. Na ilyenkor bocsátjuk meg az összes rosszaságot, amit aznap sikerült elkövetnie.

 

Kerten belül nagyon jól kezelhető, bármit megtanul pillanatok alatt és nagyon szívesen dolgozik. Ha ellenben elindulunk sétálni, újra előtör belőle az "öleljük meg a világot" életérzés és minden és mindenki érdekli. Talán - így közel 10 hónap mindennapos intenzív sétáltatás és nevelés után - már nem mindig rángat annyira, de látszik rajta, hogy ez akkora feladat számára, amit nagyon nehezen tud már kezelni, nehéz magát megfékezni (nekünk is nehéz őt :-)  ). És ha lekerül a póráz..... Na ezzel még akadnak bőven gondjaink... Kutyasuliban persze tökéletesen viselkedik, mindent pontosan megcsinál, amit kell, de amint kilépünk a kapun, minden szabály elillan, várja őt a felfedeznivaló óriási világ újra :-D