collage.jpg

Ma  (2021. 10. 17.-én) egy évesek a Cloudmaster alom kiskutyái.

Nagyon nagy örömmel olvastuk a gazdik beszámolóit és nézegettük a komoly és vicces képeket. Büszkeséggel tölt el ahogy ezek a csodálatos kutyusok testiekben és lelkiekben gyarapodtak egyaránt, valamint az, hogy ennyire fantasztikusan beilleszkedtek a családjaikba. 

Megköszönjük a gazdiknak a segítséget ezen összeállítás elkészülésében és a bizalmat amit kennelünk iránt tanusítottak, minket választva.

Nagyon sok boldog szülinapot, valamint sok örömteli, a családjukkal együtt, szeretetben és egészségben eltöltött évet kívánunk a Cloudmaster alom minden kutyusának!

Következzenek a beszámolók törzskönyvi neveik ABC sorrendjében:

Agria Wonderland Cloudmaster Alizé (Mimo)

 

Mimó, mint egy jó bor: minél idősebb, annál értékesebb. Hétről hétre változik a karaktere, ahogy cseperedik. Mostanra már látom a lehetőségét, hogy egyszer szót is fog fogadni :D

A gyerekeknek bármit megenged. Lehet rajta lovagolni, ráülni, aláülni, nyúzni, puszilgatni, forgatni, vonszolni, egyszóval mindent enged és sosem volt olyan, hogy megmordult volna rájuk.

 

Nagyon stabil idegrendszere van, kutyák között sosem félt még, rendkívül bátor, de sokkal játékosabb, mint amennyire a közege ezt befogadná. 2 barátja van, akikkel nagyon egy hullámhosszon vannak, velük sokat tud játszani.

 

Mimó a családunk 4. gyermeke, igazi testvére lett az embergyerekeknek. Reggel ő ébreszt, türelmetlenül várja, míg mindenki fel nem kel, majd ezt egy mély alvással nyugtázza.

Kutyatársaságban igazán elemében van, mindenkit szeret, mindenkivel játszik. A tréner "jó készletű" kutyának titulálta, szerinte szerencsések vagyunk vele, de ő is szerencsés velünk: sokat sétálunk, szeretet veszi körül, családban van, ahol egy labi a legjobban szeret lenni.

Agria Wonderland Cloudmaster Aurora (Noah)

 

Almost a year ago we brought Noah into our house, she was a very cute, a playful and a beautiful puppy. Very fast she grown up and start to interact

with our older dog Lea. Today they cannot stay long time without seeing eachother. They like to play together and Noah is learning from Lea many things,including escaping from the house when the gate is opening. Now Noah go throw a puberty time and she has a lot of energy and it’s about time to start a dog school. Every time we have to entertain and challenge her, otherwise she is getting bored and destroying something in the garden. She is my bestcompanion for the long forest walk. It’s really fun and we are very happy for our new family member.

 

Majdnem egy éve hoztuk haza Noah-t, ő egy nagyon cuki, játékos és szép kiskutya volt. Nagyon gyorsan felnőtt és elkezdett kapcsolatot építeni az idősebb kutyusunkkal, Leaval.  Ma már nem tudnak meglenni hosszabb ideig egymás nélkül. Szeretnek együtt játszani és Noah sokat tanul Leatól, beleértve azt is, hogy miként kell meglógni, ha nyitva van a kapu.

Most Noah kamaszodik és hatalmas energiával bír, legszebb ideje a kutyasulit elkezdeni. Fontos mindig legfoglani őt, ellenkező esetben unalmában elkezd a kertben dolgokat szétrámolni. Ő a legjobb társam a hosszú erdei séták során. Boldogak vagyunk vele és nagyon örülünk, hogy családtagunk lehet.

Agria Wonderland Cloudmaster Baloo (Balu)

 

Balut azért választottuk, mert ő volt az alom legnyugodtabb kutyusa. Amikor 6 hetesen meglátogattuk, ő volt a tesók között az, aki egy viszonylag rövid ismerkedés és örömködés után hamar lehiggadt és szemlélődővé vált, mindenkit békén hagyva.

 

Hazaérve egy napig ez volt jellemző rá, utána előkerült az igazi labradoros felfedező énje. Azóta minden érdekli, ami mozog, áll vagy csak létezik.  Az egész világot imádja az összes elemével együtt, mindennek nagyon - nagyon örül és ezt mindig tudomásunkra is hozza. Például ha hazaérünk, mindenki kap egy személyre szóló ajándékot egy kertben található kavics formájában. Amikor viszont felfedezte az elérhető terület összes centiméterét, megnyugszik és egy nyugodt, kiegyensúlyozott Balu lesz újra. Ilyenkor átvált szemlélődőbe, maximum a szemét kinyitja, de a fejét már nem emeli meg, csak odakukkant a zajforrásra vagy a mozgásra. Na ilyenkor bocsátjuk meg az összes rosszaságot, amit aznap sikerült elkövetnie.

 

Kerten belül nagyon jól kezelhető, bármit megtanul pillanatok alatt és nagyon szívesen dolgozik. Ha ellenben elindulunk sétálni, újra előtör belőle az "öleljük meg a világot" életérzés és minden és mindenki érdekli. Talán - így közel 10 hónap mindennapos intenzív sétáltatás és nevelés után - már nem mindig rángat annyira, de látszik rajta, hogy ez akkora feladat számára, amit nagyon nehezen tud már kezelni, nehéz magát megfékezni (nekünk is nehéz őt :-)  ). És ha lekerül a póráz..... Na ezzel még akadnak bőven gondjaink... Kutyasuliban persze tökéletesen viselkedik, mindent pontosan megcsinál, amit kell, de amint kilépünk a kapun, minden szabály elillan, várja őt a felfedeznivaló óriási világ újra :-D

Agria Wonderland Cloudmaster Dina 

 

Nagyon örülünk, hogy alig több, mint 1 évvel ezelőtt találkoztunk veletek, majd tavaly karácsony előtt - a Cloudmaster alomból - a családunkhoz került Dina, a mi fantasztikus kutyusunk,  aki azóta már teljes értékű tagja a családunknak. Kedvességével, állandó jókedvével mindenkinek mosolyt csal az arcára. 

 

Testmozgásáról a kora reggeli séták, valamint gyerkőceink rendszeresen gondoskodnak. 

 

Nagyon ügyes, okos nagylány vált belőle, akivel sokat kirándulunk és így a nyár beköszöntével sokat pancsolunk. Fantasztikus úszó, csak úgy mint az anyukája. 

 

Tavasszal a tanulásé volt a főszerep. Részt vettünk vele egy kölyökkutya tanfolyamon, melyen a mi büszkeségünk, imádott kutyusunk, Dina, Kézbentartási alapvizsgát és Ügyességi 1. vizsgát tett a Tükör módszer Kölyökprogramjában.     Egy biztos: Dina kiváló kutyus. Intelligens, kedves, nagyon szereti a gyerekeket és imád úszni.  Mi pedig őt imádjuk. 

Agria Wonderland Cloudmaster Mistral (Missy)

 

Gyorsan eltelt az idő. Missykénkből igazi Hölgy lett.  "Covid" - nak köszönhetően került hozzánk, ő a mi kis terápiás 4 lábú kislányunk. Rengeteg örömöt hoz az életünkbe, szinte mintagyerek. Nagyon jól összeszoktunk és alkalmazkodik hozzánk. Igazi családtag, imád úszni, játszani, tanulni, dummyzni. Minden kétlábúval és a négylábú pajtikkal egyből összebarátkozik. Imádjuk.

Agria Wonderland Cloudmaster Storm (Brunó)

 

Brunó nagyon jól van és tökéletesen beilleszkedett. Igazi gyerek még, így nevelésre szorul, de elnézzük neki a dolgait, mert nagyon szeretjük.

 

Brúnó egy végtelenül türelmes, rendkívül okos, óriási szeretetbomba. Ha kell, engedi a gyerekeknek, hogy hajgumit tegyenek a fülére, pizsamába öltöztessék, vagy lehetetlen pózokban ölelgessék.


Emellett persze egy huncut kölyök, aki engedelmesen sétál mellettünk, amíg jutifalat van a kezünkben, de csak addig, míg meg nem lát egy macskát vagy gyereket az út másik oldalán. Ilyenkor aztán a 40 kilójával megindul, mi pedig Károly bácsi módjára repülünk utána.

Kedvenc játéka a "faág után rohanás majd szétrágás", a trambulin és a békák, akiket minden este "levadászik". Még mindig élnek. Mert Brúnó a légynek sem tud ártani.

 

Az egy éves születésnapjára zsúrt szervezünk a gyerekekkel, amire meghívtuk a négy barátját: 3 labradort és egy tacsit. :-) Kijár neki is a bulizás, hiszen igazi családtag!

Nagyon szeretjük!

Agria Wonderland Cloudmaster Thunder (Jack)

Jack fantasztikus kutya, nagyon nyugodt, kiegyensúlyozott. Kiderült hogy imádja a többi kutya társaságát, szeret játszani. De hozzájuk is nyugodtan közelít és ügyesen megtalálja a ‘megfelelő hangot’ velük. Embereknél is azt látjuk, hogy mindig kedvesen közelít, de nem hebrencs, ha idősebbek köszönnek neki, akkor csak leül, nem ugrik fel. Visszahívható, szépen sétál pórázon és anélkül is. A várost teljesen jól bírja mindenféle zajt megszokott.:)

A gyerekek imádják természetesen.

 

Mostanában kezd néhány kamaszos csínyt (kanapéra felugrik, étkező asztalnál fel ágaskodik és próbál belenyalni a tányérba..:) nagyon szereti az ennivalót, bárhol barmikor:) ez nagyon motiválja. De van min dolgozni vele majd természetesen.:)

Jack nagyszerű kutya, nagyon okos és nagyon jól beilleszkedett a családunkba.

Elvégeztük az alapfokú tanfolyamot a kutyaiskolában és bár néhányszor inkább a saját feje után megy, általában azért együttműködő és minden esetben barátságos és lelkes bármilyen közös programmal kapcsolatban. Nagyon játékos, szereti a kutyák társaságát, mindegyiket megpróbálja ‘rábeszélni’ egy kis játékra. Itthon békés és imádja a gyerekeket, bárhogy lehet nyúzni, dögönyözni. Imád enni természetesen, de ebben a kérdésben nem kényeztetjük, csak az előírt adagot kapja. Nagyon szép kutya, sokan megdicsérik a séták során.

Agria Wonderland Cloudmaster Yura

 

Yura 3 hònapos kora òta jàrt Kutya napközibe, ahol sok pajtira tett szert, sikeresen elvegezte az alap fokú tanfolyamot:) Anyák napján sikerült találkozni Junó mamával aminek nagyon örülünk!

Nagyon szeret járni a Mancsos pancsolóba:) Anya a mindene:) 

 

Temperamentumos kiskutya, aki szeret játszani és könnyedén feltalálja magát. Vannak játékai, de a legnagyobb öröm számára még mindig az, ha a fatárolóból kirámolhatja a hasábokat a kertbe. Magától megtanulta, hogyan lehet kinyitni az ajtót, így számára nem igazán van akadály. Reggelinél, ebédnél, vacsoránál mindig ott van, és bizony szeret kunyerbálni, sőt már megfordult az asztal tetején is.  Egyébként lassan kezd komolyodni, már egyre szófogadóbb, nagyon sokan megdicsérik az utcán is, hogy milyen szép kutya, sőt amikor autóval visszük, volt már olyan, hogy a mellettünk álló autóból is többször megcsodálták. 

Cloudmaster.jpg