top of page
collage.jpg
collage3.jpg

Ma  (2021. 12. 2.-án) egy évesek a DiscoverMe alom kiskutyái

Sok minden történt ezen egy év alatt. A kiskutyák mára már "nagykutyák" lettek, akik igazi labradorként beilleszkedtek családjaikba és társakká váltak a mindennapokban. A mai nehéz időkben különösen fontos szerepet töltenek be: átsegítenek e kihívásokkal teli időszakon, egy biztos támpontot nyújtva és mosolyt csalva az arcunkra.

A gazdik által nyújtott beszámolókból következzenek képek és részletek (a teljesség igénye nélkül). Ezen beszámolók mindig nagy örömmel és büszkeséggel töltenek el minket, mint tenyésztőket és nagyon nagy örömmel osztunk meg. Köszönjük a gazdiknak a  segítséget ezen összeállítás elkészülésében és a bizalmat amit kennelünk iránt tanusítottak, minket válaszva

Nagyon sok boldog szülinapot, valamint sok örömteli, a családjukkal együtt, szeretetben és egészségben eltöltött évet kívánunk a Discover me alom minden kutyusának!

Következzenek a beszámolók törzskönyvi neveik ABC sorrendjében:

Agria Wonderland Discover Me Floki (Floki)

Floki személyiségéről,amit tudni lehet, hogy tényleg mindenkinek, az utolsó idegennek is iszonyatosan örül, játékos és barátságos vele. Imád játszani, de szerintem a legjobban a szabadságát szereti. Sétánál nincs az az Isten, hogy felemelje az orrát a földről (elgondolkodtam azon is, hogy gombakeresőnek kitanítjuk) és bár nagyon húz, bízunk benne, hogy ezt majd kinövi.

 

Nagyon szereti a vizet, amiben szeret hűsölni egy kiadós séta után, vagy játszani és dobálni bele a játékait. Imád a szabadban vagy a kertben szaladgálni és játszani, vagy segít diót törni a nagyinak 1-2 lepattanó falatért cserébe. A játékon kívül még az egyik kedvenc hobbija, hogy ellopja a zoknikat és bedobálja a játékait a kanapé mögé.

 

A kutyasuliban nagyon ügyes (vannak pillanatok, amikor megmakacsolja magát és úgy tesz mintha ott se lennék, vagy nem tetszik neki a fű ahova le kell ülni) és okos. Járunk külön órákra is. A korához képest ő még egy igazi pici baba, akit mindig mindenki megkerget, de neki soha nincsen egy rossz szava sem. Soha nem szól semmiért, végtelen türelmes és kedves. Legjobb barátai a vizslák és a boxerek :)

 

Flokit ahova tudjuk visszük magunkkal, mert ő a családunk része.Szerencsére a barátaink körében is nagy népszerűségnek örvend, így ők is szívesen vendégül látják. Bent van velünk mindig a lakásban és nem hagyja el a szobát nélkülünk. Eredetileg a kanapé tabu volt, de ez annyira jól ment, hogy most már ő a kanapé királya és szeret odabújni hozzánk lefekvés előtt. Pamaccsal, a cicánkkal is, nagyon lassú léptekben, de alakul a kapcsolatuk, bár ez nem a Flokin múlik  Jól bírja a pofonokat és nem adja fel, hogy egy napon jó barátok lesznek, de azért addig is mindig megkergeti.

 

Amit imádunk benne még, hogy annyira hasonlít Hope-ra külsőre és belsőre is. Bár ő egy kisfiú de reméljük, hogy a buksija ilyen marad és mindig a gyönyörű anyukájára fog minket emlékeztetni.

Agria Wonderland Discover Me Huckleberry (Dömi)

Életünk egyik legnehezebb évében érkezett hozzánk Dömi. Covid lezárások, karanténok, műtét, egészségünk sok kihívás elé volt állítva, bizonytalanság, néha a túlélés volt a tét. De ami biztos volt és állandó körülöttünk, új családtagunk Dömi. A legempatikusabb, terápiás kutyának kiváló tulajdonságokkal rendelkezik. Célunk, hogy talán majd egyszer eljutunk a terápiás kutya képzésig is, de ami számunkra a legfontosabb, hogy Vele lett kerek egész a családunk. Ő már beteljesítette küldetését azzal, hogy életünket örökre megváltoztatta és szó szerint megmentette ebben a nehéz időszakban. 

 

Sajnos még kevés időt tudtunk kutyasuliban, speciális képzésen részt venni, de amit a kutyatrénerünk tanított, pár gyakorlás alatt hihetetlen gyorsan elsajátítja. Korát meghaladó nyugalommal, figyelemmel rendelkezik. Tárgyakat, kedvenc játékait név szerint beazonosítja és több közül csak azt az egyet kiválasztja, amit kérünk tőle. Hihetetlen képességekkel rendelkezik. A kutyát sétáltatás közben mindig megcsodálják, karaktere, testfelépítése, kiállása miatt. Büszke "szülei" vagyunk!!! 

Agria Wonderland Discover Me Indigo (Indi)

Egy hirtelen bekövetkezett, nagyon szomorú esemény után találtunk rá Indigóra, az utolsó gazdi nélküli kiskutyus volt. Ma már tudjuk, hogy nem véletlenül… ő ránk várt..Nagy szeretetével sikerült begyógyítani a sebeinket, sok mindent köszönhetünk neki. Egy igazi szeretetbomba, bátor, okos, játékos. Imádjuk! Mindenkit szeret és azt ki is mutatja. A családunk második gyermeke, igazi védelmező testvére a kisfiúnknak.

 

Szépen sétál pórázon és anélkül is, sokat sétálunk, kirándulunk, játszunk. Nagyon szeret úszni, nyáron naponta lejártunk vele a Dunához. Kertészkedni is szokott, nemcsak egy-egy szál rózsát “szed”, néha egy egész tő rózsával lep meg. 

Reméljük, hogy még nagyon sokáig a családunk része lesz!