top of page
poszter.jpg
poszter 1 éves.jpg

Agria Wonderland Fly With Me Apollo (Rocky)

Agria Wonderland Fly With Me To Eos Csi-Csi (Csicsi)

Csicsi első éve

 

Egy kalandos év után elérkeztünk Csicsi első szülinapjához, íme egy kis összefoglaló erről az időszakról:

Mikor először elmehettünk meglátogatni Blue kölykeit és kiválaszthattuk leendő kutyatársunkat, volt egy különleges összenézése Izának és Csicsinek, a kiválasztás különleges pillanata, mélyen egymás szemébe néztek, Iza megérezte, hogy összetartoznak. Ez a nézés azóta is fel-felbukkan közöttük.

 

Csicsi érkezését nagyon várta a család, Iza lányunk még annál is jobban. Első napján nagy élvezettel fedezte fel magának a kertet és egy bokor alját szemelte ki alvóhelyül, egyáltalán nem akart bejönni a házba, igaz mi sem nagyon jöttünk be azon a meleg koraőszi napon. Első éjjel viszont bent próbáltuk altatni, sírt, hiányolta testvéreit és a társaságot maga mellől. A második napon megpróbálkoztunk a kinti helyén altatással, mert úgy tűnt ő kint érzi magát a legjobban és ez be is vált, mert attól az éjszakától kezdve egy hangja sem volt éjjelenként. Minden korán reggel a háza elé kiült és várt minket, na meg a reggelit. Egy igazi labradorhoz méltón imád enni, a legnagyobb lelkesedést a kacsa illata és íze váltja ki belőle, (habár erre ritkán kerül sor). Kicsi korától nagyon lelkes játszótársa a gyerekeknek (és felnőtteknek is) és nem utolsósorban a többi kutyának. 9 hónap kellett elteljen, hogy ne akarjon őrülten rohanni és játszani, ha meglátott egy másik kutyát, a tüzelés időszaka után ebben sokat változott, lehiggadt. Mostanra nyugodtabban veszi, mikor meglátja, hogy társaság közeledik, de a játékos lelkesedése szerencsére nem csökkent. Lehet, hogy ez azért is alakulhatott így, mert mi is tűkön ültünk az elején, hogy vihessük már társaságba, kutya oviba. Mondhatni a szocializációját maximálisan támogattuk. Mindenhová vittük magunkkal, ahová csak lehetett. Lelkes ovis volt, majd sulis, közben klikkereztünk is vele tavasszal pedig a retriever tréning rejtelmeibe kezdtünk el belemerülni, valamint a mantrailingbe is volt alkalmunk belekóstolni. A legnagyobb öröm neki és nekünk is, mikor benne rejlő retrieveres képességeit kamatoztathatja. Keres embert, tárgyakat, visszahoz, úszik, mint egy krokodil, focizik is, a labdák jutalomfalattal érnek fel nála és bátran fedez fel minden újat. 

A napokban vízimentő ösztöne is megmutatkozott. Beküldhető emberért és azonnal teljesíti. A gyerekeket egy szörfdeszkán kihúzza a partra, de ha a nyakörvébe kapaszkodnak, akkor is. Ez egy csodálatos új élmény és felismerés Csicsivel kapcsolatban, amit ha úgy adódik megpróbálunk a nagyapjához méltó módon tudatosan is fejleszteni.

Nagyon ritkán fél, és még ritkábban ugat. Kiegyensúlyozott természete mindenkinek feltűnik, türelme mostanra magas szintre fejlődött. Nyugodtan tud bárhol várni, ha megmutatjuk neki, hogy éppen hol van a helye. Sajátos képessége van arra, hogy a legkevésbé játékos kutyákhoz is kapcsolódjon, mindent megpróbál, hogy az éppen szembejövő kutyával összebarátkozzon, széles a repertoárja ezen a területen. Legfőbb önálló hobbija a botok, farönkök (tüzifa) rágcsálása, hurcibálása, és ezek egyenletes elterítése a kertben. Rágcsálás mindenekfelett, de szerencsére nagyon ritkán okoz ezzel valódi kárt a környezetében.

Túl vagyunk egy - két nehéz pillanaton is, volt allergiás, volt mérgezéses állapotban, volt hogy kis ideig fájt a csípője a túl sok pörgéstől, volt álvemhes, legutóbb sok vizet nyelt egy tóban, mikor egyszerre akarta a saját és más kutya labdáját is kihozni. Szerencsére eddig minden nehézséget viszonylag gyorsan megoldottunk, átvészeltünk.

Nem gondoltam volna, hogy valóban úgy fogjuk érezni, hogy ő a mi harmadik (szőrös) gyerekünk, de így lett!

Csicsi egy igazi kalandor (mint ahogy mi is) és igaza lett Aninak és Lórántnak, mikor azt mondták, hogy mellette nem fogunk unatkozni , minden nap nagyokat sétálunk, tréningezünk és most nyáron szerencsére úszni is tudjuk vinni. A hőségben csak vízparton sétálunk vagyis inkább úszunk vele. A környékünk alapos felfedezésére késztetett minket és új barátságok köttettek általa, hálás vagyok, hogy velünk lehet!

Isten éltesse a Fly with me alom minden tagját és a szülőket is!

Agria Wonderland Fly With Me Freya (Freya)

Agria Wonderland Fly With Me To Venus (Mona)

Azt hiszem igazi szerelemmé vált mindkettőnk számára. Elképesztő, hogy mennyit fejlődött ebben az egy évben. A mai napig lelkesen járunk Vele kutyasuliba, amitől egy nagyon fegyelmezett kiskutyává vált, mindig hallgat ránk és nagyon szépen tud játszani más kutyákkal is, lehet elfogult vagyok de nála toleránsabb kiskutyát már régen láttam. Megvolt az első rövidebb belföldi pihenésünk is Monával,  az elmondható, hogy imád autózni  

A labdázás a legkedvencebb játéka, mindig hozza, hogy játszunk,  egyszerűen nem lehet leállítani  A másik az úszás, mióta nyár van, majdnem mindennap lemegyünk a Velencei-tó-hoz labdázni, úszni és más kiskutyákkal játszani.

 

Szóval nélküle már nehezen tudjuk elképzelni az életünket annyi boldogságot ad nekünk.