top of page
collage.jpg

Agria Wonderland Hold Me Flow (Flow)

Az elmúlt esztendőben a legjobb dolog ami történt velem, hogy megérkeztél a családunkba!!!

Hosszas viták előzték meg, míg kiskutyát vállalhattam. Felvettem a kapcsolatot a labrador szövetséggel, mert a legjobb tenyésztőtől szerettem volna kutyust! Hát így találtam rá, az Agria Wonderland Labrador Kennelre 😊

Készültem az érkezésedre. Könyveket olvastam, vásároltam mindent 😊. Anival rendszeresen tartottam a kapcsolatot, ellátott jó tanácsokkal, kaptam rólad videókat, fotókat, már akkor irtó cuki voltál 😊.

 Egyszer meglátogattalak, az arra volt jó, hogy méginkább vágyakoztam utánad! A picikutya illatod, a selymes bundid…

Elérkezett a várva várt pillanat!!! 2022. januárjában hoztunk haza Demjénből, szegedi babakutya lettél!

Minden tanácsot szigorúan betartottam amit Ani adott, de még így is

mint „első kutyás gazdi” rendszeresen zaklattam, mígnem egyszer kb. az 50.ik

telefonbeszélgetés alkalmával nagyon kedvesen elmagyarázta, hogy élvezzem ki minden pillanatát a kutyázásnak és nem szabad annyit aggódni, mert nem tudom átélni azokat a csodás gazdis pillanatokat! Azóta alig-alig aggódok 😊 és kiélvezek minden veled töltött pillanatot!

Sellőlány vagy! Csodálatos volt veled a 2022-es nyár. Nem volt kutyus a strandon, aki gyorsabban úszott mint Te. Naponta simán vízben voltál 1-2 órát és ennek következtében egy kicsit szagosabb lettél, de én azt az ázott kutyaszagot is imádtam 😊.

Kétszer csípett meg a méhecske. Volt riadalom, rohanás. De azt mondta, az állatorvos, hogy Te nagyon okos vagy és majd megtanulod, hogy: Zümi nem!

 

Kutyaovi, majd Engedelmes I. vizsga (94%), most az Engedelmes II. vizsgára készülünk.

Írtó büszke vagyok rád!

Édes Kicsi Flow a családunk tagja vagy, mindenben alkalmazkodsz rohanó életünkhöz, ott vagy velünk jóban rosszban, hiányzol amikor nem vagy velem! Te vagy a legszebb, a legokosabb a világon! Imádlak.

Agria Wonderland Hold Me Gandalf (Gandi)

Gandinak, Bandinak, Gandi-Bandinak, néha Józsinak vagy bohóckutyának szólítjuk (Nálunk Bogi a nagy névadó). Ez utóbbi nevet onnan kapta, hogy kifejezetten viccesen jár-kel, fut, peckesen, úgy, hogy a farka, mint egy karmester pálcája, úgy jár körbe-körbe. A fülei szállnak a szélben, (a lábai is).

Mit szeret? A kaját. A kaját. A kaját. Utána a sípoló és repülésre alkalmas játékokat és Szofit, a berni pásztor „nagytestvérét”. Minket is nagyon szeret és mi is őt. Azt nem annyira, hogy a szeretetét úgy fejezi ki, hogy minduntalan meg akar nyalogatni és néha rámászni a fejünkre.

Az első három hónapot az előszobában töltötte. Hajnalban ugatva hívott. Szofival hamar összeismertettük és fokozatosan megszokták egymást. Néha összevesznek, Gandi játékból belekap Szofi lábába, Szofi meg ugatja. Máskor meg nagy a szerelem és nyalogatják egymást.

Egyik nagy élményünk az volt, amikor a bevásárlóközpontban cipeltük ölben, hogy szokja a tömeget, iszonyú nehéz volt, hárman felváltva vittük két órán keresztül.

A tréninget elkezdtük elég korán, több helyre jártunk. A hoopers gyakorlatokat gyorsan elsajátította, szeret kúszni, kerülni. Tud ülni, feküdni, forogni, pörögni, visszahozza a labdát, a játékot, lábhoz jön és hallgat a nevére (néha a Szofiéra is). Jelenleg minden vasárnap megyünk a rétre vagy a Nagyerdőbe egyéni tréningre, már használjuk a flexi pórázt is. Egyik emlékezetes eset az volt, amikor előreszaladt, mi elbújtunk egy bokor mögött, visszaszaladt felénk, de épp akkor kiugrott két kis őzike a bokorból. Úgy megijedt, rögtön 5 méterrel odébb termett. A tréningek végén annyira elfárad, azt szoktuk mondani, hogy „szétesik az agya”, olyankor semmit nem úgy csinál, mint kellene.

Általában kézből etetjük, imádja a feladatokat (vagy a kaját), amióta Gandi megvan, Szofi is sokkal energikusabb (7 éves már). Ugatni szeret, de inkább csak minket, hogy menjünk már ki hozzá, játsszunk. A házőrzést még tanulnia kell Szofitól…

A sétát, futkározást nagyon szereti. Amire nagyon vágyunk, mi gazdik, hogy ne húzzon a séta elején, olyankor még izgatott és minden, mindenki érdekli. Nagyon jó a szaglása. Ő a porszívónk, néha beengedjük a konyhába is.

Gandi szépen beilleszkedett a családunkba, a mindennapjainkba, sokat nevetünk, amikor együtt vagyunk, kirángat a nap monoton részeiből Szofival együtt. Élvezzük, amikor találkozhatunk Tiával, Junóval és a többiekkel, akkor van csak igazán izgalom…

Agria Wonderland Hold Me Gina (Gina)

Örömmel mondhatom, hogy Gina az elmúlt egy évben minden korábbi várakozásomat felülmúlta: gyakorlatilag az összes jó tulajdonsággal bír, amit a labikról tudni lehet, és amiket előzetesen Önök is jósoltak róla. Negatív jellemzőről sem konkrétan, sem pedig általánosságban nem tudok beszámolni. Rendkívül odaadó és ragaszkodó, mindenkivel barátságos és érdeklődő. Nagyon okos és tanulékony, hozzám, az életvitelemhez maximálisan alkalmazkodik. Öncélú rombolást vagy károkozást soha nem tett, sem a házban, sem azon kívül, e tekintetben még csak fegyelmeznem sem kellett. Pedig Junótól maximális játékosságot örökölt, de játék közben is tekintettel van a környezetére. Továbbra is egy szobában alszunk, most már jó ideje végig alussza az éjszakákat, este kilenctől reggel hatig.

 

Jelenleg a súlya 32kg, és öt hete vagyunk túl az első tüzelésen. Hazahozatala után szinte azonnal beilleszkedett, nem sírt és nem nyűgösködött. A szobatisztasága fokozatosan alakult, kb. fél éve teljesen az. Szerencsére komolyabb betegsége, még csak problémája sem volt. Néha egy kicsit váladékozott a szeme egy kezdődő kötőhártyagyulladás miatt, de szemcseppel hamar rendbejött, a cseppentéseket is türelemmel viselte. Reggel és este van a főétkezés, azóta is Nekmar-táppal, reggel kiegészítve egy főtt virslivel, este pedig két karika marha szalámival. Délben kap párolt tök-sárgarépa-alma kombót, nyáron a tök helyett sárgadinnyével. Sajnos az ételeket befalja, szinte rágás nélkül eszik, ezért is kell a zöldség-gyümölcsöt kicsit párolni.

 

Elvégeztünk egy 12 hetes kölyök tanfolyamot, ott is nagyon tehetségesnek bizonyult, az oktatók szerint még a fajtájához képest is különösen alkalmas lenne terápiás kutyusnak. Ezt anyukám kapcsán is látom, akit havonta egy hétre kihozok az idősotthonból, és hihetetlenül jó hatással van rá a Ginussal való játék és foglalkozás. Imádják egymást. Gina a tóban teljesen otthonosan mozog, nagyon jól úszik, és hozza ki a játék fácánt. Elkezdtük a haladó BSC-tanfolyamot is, de három alkalom után jött a tüzelés, így a következő hármat ki kellett hagynunk, emiatt majd újrakezdjük.

 

Az életem Ginuska érkezése óta teljesen megváltozott, új értelmet kapott, boldoggá és kiegyensúlyozottá tett, minden abszolút pozitívvá vált hangulati és egészségügyi szempontból egyaránt. Most már el sem tudnám képzelni nélküle a napjaimat. 

Agria Wonderland Hold Me Lucky (Lucky)

Valóban elrepült az idő, de olyan tömör és sűrű volt az az élményhalmaz, melyet Luckyval éltünk át, hogy nehéz ezt részletezni. A legimadnivalóbb kutyus a Földön. Folyamatosan velünk van, csupán néhány órára szoktuk babysitterhez vinni, amikor nagy munkánk van. De Carol is csak áradozik róla.

Szóval családtag és ezen belül főszereplő, központi figura.

Néhany neve (szerintem minden kutyinak van egy csomó álneve), alkalom-szerűen a helyzethez igazítva:

Bobó: szerény, lelassult változat

Yamal: felpörgött állaptú egyed

Bagdadi tolvaj: piros hetes szindróma: mindent visz/lop

Lakatos: hétköznapi, akció előtti

Lakáj: néha-néha

Bagoly: erdei séta, bandukolós

Baba: alvó állapot, swich off pofa

Mocsári rozsomák: sarazó-dagonyázó, nagyot halló

Farkasalma: kunyizó, érdekarcú, potyaleső

Popok: rosszat fog csinálni, 100% egy másodperc múlva

Hát így élunk mi.