top of page
Search
  • Writer's pictureLóránt Tódor

20 év 20 + 1 képben. / 20 years in 20 +1 pictures

Updated: Jan 27


20 éves Cirmó, családunk legidősebb szőrös gyereke. Ez emberi években kb. 96 évnek felel meg. Kissé lelassulva bár, de teljesen jó egészségben él. Hogy mi a hosszú (és elégedett) élet titka? Az alábbi képsorból (talán) kiderül. /

Cirmó, the oldest furry child in our family is 20 years old. In human years, it corresponds to 96 years. A bit slowed down, but she lives in perfectly good health. What is the secret of a long (and satisfied) life? (Maybe) You can figure it out from the following pictures.


Valamikor régen, 2003-ban kezdődött a történetem, valahogy így. / My story started a long time ago, kind of, like this.


A hosszú élet (egyik) titka a megfelelő időben (és mennyiségben) történő pihenés - azaz bármikor bármennyi. / The secret of longevity (one of it) is the nap at the right moment and place - anytime, anywhere.


Gyakran kaptam virágot (vagy a gazdi kapta volna?) és nap végére mindig sikerült megrágnom az összeset. / I often got flowers (or was it the owner?) and I always managed to chew them by the end of the day.


Fiatal koromban akrobata szerettem volna lenni. / When I was young, I wanted to be an acrobat.


...komolyan gyakoroltam / ...I practiced seriously.


...nagyon komolyan gyakoroltam. Azt gondoltam még filmszerepet is kaphatok egy következő Bond filmben. / ...I practiced very seriously. I thought I might even get a film role in the next Bond movie.


...edzettem is keményen. Itt például láthatlan nindzsát játszom. Ugye nem láttok?/ ...I also trained hard. Here, for example, I play an invisible ninja. Can't you see me, right?


....reflex-gyakorlatok. / ...sharpening my reaction time.


Rájöttem, hogy a sztár élet nem nekem való, így inkább pihengetek. Kövesd az álmaidat, de ha úgy érzed, hogy tovább kell lépned, tedd meg és ne bánd meg. / I realized that the moviestar life is not for me, so I prefer to take a rest insted. Follow your dreams, but if you feel that you have to move on, do it with no regret.


Volt egy nagyon jó barátom, Mackó. Ő sajnos ma már a csillagok közül figyeli lépteinket. / I had a very good friend, Mackó. Sadly, he is now watching our steps from the stars.


Szép dolog a kultúra, de nem kellene inkább velem foglalkozni? Nem vagyok féltékeny, de tudom a helyem a világban. / Culture is a nice thing, but shouldn't You play with me insted? I'm not jealous, but I know my place in the world.


Van egy "barátom", Cleo. Ő sajnos még nem ismeri a személyes tér kifejezést, de majd megtanítom neki. / I have a "friend", Cleo. Unfortunately, she doesn't know the term personal space yet, but I should teach her a lesson.


Húsvéti Nyuszi? Szerintem mese. Egész éjjel vártam, hogy elkapjam, de bizony ez átverés... / Easter Bunny? I think it's a fairy tale. I've been waiting all night to catch it, but surely it's a scam...


Imááádom a telet! / I loooove the winter!


Engem is lehetene simogatni! Azaz pontosabban CSAK engem kellene. / You could pet me too! I mean more precisely, ONLY me.


Hol vannak azok a régi jó monitorok amin lehetett rendesen szunyókálni? Bezzeg a mai technika még erre sem jó... / Where are the good old monitors that you could take a nap on? Today's technology isn't good even for that...


macskabarát csoki labrador megbízható tenyésztőtől

Ma egyedül vagyunk itthon? / Home alone?


macskabarát csoki labrador megbízható tenyésztőtől

Néha bébiszitterkedést is vállalok. / Sometimes I also babysit.


Főkertész is vagyok. Ha valamelyik palánta nem tetszik, egyszerűen kirágom. / I am also a master gardener. If I don't like any of the seedlings, I simply chew them out.


Múzsának egészen jól bevállok, ugye? / I'm quite a muse, aren't I?


Ne zavarj, meditálok! / Don't disturb me, I'm meditating!


Ez ugye nekem van? Előételnek megteszi... / It's for me, right? It will make it as an appetizer...


Remélem újabb kalandokkal is jelentkezhetek majd. A hosszú élet titka? Légy önmagad és ragaszkodj ahhoz és azokhoz, amit és akiket igazán szeretsz. / I hope I will be able to come up with more adventures. The secret of a long life? Be yourself and keep close to things and persons you really love.

274 views
bottom of page