top of page

Agria Wonderland Kiss Me Apollo (Api)

Beszámoló egy kiskutyától

(Apollo első éve)

Annyi minden történt az elmúlt évben,

Mióta a gazdik eljöttek értem.

Kerestem a helyem a legelső napon,

Mígnem elaludtam az új kiságyamon.

Aztán találtam erre számos helyet

Ahol nyugalomban leheveredhetek.

A szobatisztasággal hamar megbirkóztam,

Ha hívott a természet, jó előre szóltam.

Teljes testből csóvám, mindenki szerette,

Ez azóta is megvan, nem ment a levesbe.

Mindenkit kedvelek kutyától emberig,

A legtöbben e szokást nagyra értékelik.

Szeret a családom apraja nagyja,

Sokat simogatnak nincs okom panaszra.

Tanfolyamra vittek egy kutyaiskolába,

Melynek a legvégét példás vizsga zárta.

Majd a kis családom nem tétlenkedett,

Nyaraltunk is képzeld, legalább két hetet.

Elvittek a gazdik Hévízre s Dinnyésre,

Ott aztán futottam és úsztam kedvemre.

Kirándultam is Pákozdon nagyot,

Futottak a kecskék, pedig édes vagyok.

Kiscsirkét is volt, hogy próbáltam kergetni,

De azt nem hagyta a szemfüles gazdi.

Így telt a nyaram szabadon szállva,

Míg nem visszatértünk a kutyaiskolába.

Nagyon sok új barát, kiket megismertem,

Heteken keresztül kísérte életem.

Okosodtam is kimondottan sokat,

S lélekben legyőztem a rémisztő dolgokat.

Ilyen volt a fémes csatornafedél,

És az ajtónyílás egy-egy új helynél.

Most már bátor vagyok kamaszkorba léptem,

lábam is emelem, mikor dolgom végzem.

Nagy szerelmem lett a szomszéd Luna,

Ha az utcán látom sietek is oda.

Nem is húznám tovább senki idejét,

Most, hogy elmeséltem életem történetét.

Jövőre is majd beszélünk sokat,

Szívesen megosztom az új kalandokat.

Budapest, 2023.09.21.

Halász Réka

Minden nap öröm és persze így kamaszkor beköszöntével bizonyos helyzetekben küzdelem, de hamar elrepül ez az időszak is és biztos hiányozni fog, hiszen mindennek megvan a maga szépsége ;)  Azt ki merjük jelenti, hogy legalább 50 kutya szociális igényét töltötték bele ebbe a kiskutyába, nem ismer a környék nála barátságosabbat.

Köszönjük, hogy ennek a tündérnek lehetünk a gazdiaji :)

Agria Wonderland Kiss Me Artemis (Trini)

Ijesztően gyorsan eltelt ez az év. Emlékszem milyen izgatottan vártuk, hogy a nagy Triniynek meglegyenek a kiskutyái, hogy milyen izgatottan indultunk neki az útnak hozzátok Mikulás napján, mikor elhoztuk a kis Artemis-t, akit mi az első naptól kezdve Trinitynek hívunk igazából, mert annyira menő név. :-)

 

A beilleszkedés így utólag visszanézve egészen zökkenőmentes volt, bár halványan azért még emlékszem mennyire fájdalmas volt 2 óránként felkelni és kimenni vele a kertbe, de kb. 1 kezemen meg tudom számolni hány baleset történt lakáson belül. Szerencsére egészen hamar szobatisztává vált és mikor már az utcára is ki lehetett vinni azt is hamar megértette Trinó, hogy az utca és a kert között lényegi különbség van az ürítési szokásokat illetően. 

 

Trini a lányok kis csapatához (Aliz 11 éves, Anna 9) is nagyon gyorsan becsatlakozott, akik tartván a szavukat tényleg első szóra kiviszik, enni-inni adnak neki, és végtelen mennyiséget játszanak együtt. 

Fél éves kora előtt elkezdtük kutyaoviba hordani, relatív sűrűn, heti, 2 heti gyakorisággal. Az ovit nagyon szerette, a legelső alkalommal még volt kis visítozás, utána már az ottani kutyafalka aktív és egyik legnyugodtabb tagjává vált. Ovi után következett az alapfokú engedelmességi tanfolyam májusban, amit nagyon szép vizsgaeredménnyel júliusban elvégzett. A vizsgabiztos "kicsit nyugdíjas" kutyának nevezte, ami vicces egy 10 hónapos kutyától, de tény hogy az általatok is mért alacsony intenzitású temperamentum érték később is megmaradt és nem egy izgága kutyus.

 

6 hónapos korban, állatorvosi javaslatra megtörtént az ivartalanítás. A műtétet meglepően jól viselte, a rehabilitáció is gyorsan telt. Itt jegyezném meg, hogy Trinike egészen különleges kislány. Az állatorvosunk már a legelső találkozásnál el volt ájulva tőle. Külön megköszönte az élményt, hogy picit megdögönyözhette az akkor 3 hónapos kis Trinit és azt javasolta, hogy gondolkodjunk el az esetleges továbbtenyésztésen, mert szerinte ritka jó kiállása, vonalai, arányai vannak Trininek. 

 

Egyébként ez a fajta pozitív visszacsatolás általánosságban jellemző azokra az emberekre, akikkel találkozunk. Az utcán, szabadban is meg-megállnak, rá mosolyognak, megdicsérik az okos tekintetét, a csillogó szőrét (a kezdetek óta Nekmar száraz eledelt eszik).

 

Október végén szeretnénk belevágni a középfokú kutyasuliba

Agria Wonderland Kiss Me Flora (Léna)

Az előző két kutyám elvesztése után nem volt kérdés, hogy újra labradorom lesz, így találtam az Agria Wonderland kennelre.

Ani és Lóri a kiskutyák közül Lénát választotta nekem, aki temperamentumában, aktivitásában jól illik hozzám.

Léna nagyon ragaszkodó és jól alkalmazkodik: ha játék van, aktív és pörgős, ha viszont dolgoznom kell, akkor szundikál vagy elfoglalja magát a játékaival.

Más kutyákkal barátságos, 8 hónapos koráig jártunk kutyaóvodába, ahol nagyon szeretett bandázni a többi hasonló korú kölyökkel és a kiképzők felnőtt kutyáival, emellett alap parancsokat és néhány egyszerűbb agility feladatot is megtanultunk.

Nagyon apportos, szeret úszni, sétálni, autózni, jutalomfalattal jól motiválható. A házban egyedül hagyhatom, nem rombol, nem rág meg semmit.  

Mindenkivel barátságos, néha egy-egy új, ismeretlen emberrel óvatosabb, de hamar feloldódik, és amikor viszem magammal a munkahelyemre, ott sincsen vele semmi probléma.

Agria Wonderland Kiss Me Helios (Rudi)

Nem is tudom hol kezdjem, mert egy év olyan gyorsan telt el és mégis néha lassan. Nehéz pár mondatban összefoglalni mit jelent nekünk ő. Rudi a legjobb, legszerethetőbb, legszebb kutyus az egész világon. Ő a parkban a sztár, rengeteg barátja van. Imád enni, ami nem meglepő. De mára már tudjuk mit jelent ez igazából. Eddig csak értettük a mondatot, de most a lényegét is értjük már.:)

Igazi kéjenc, egész nap el tudná viselni a simogatást, bírkózva játszadozást, alvást felváltva.  Nagyon igényli a társaságot és már nem csak a nézésével ad hangot, ha kevés amit aznap kapott.

Természetesen szeret kirándulni, utazni, az új helyeket felfedezni. Néha nem érzi a saját méreteit és megpróbál olyan helyre is elhelyezkedni ahová nem is fér be.

Az ivással vannak problémáink, úgy iszik, hogy közben kisebb tócsa keletkezik körülötte, mintha a szájába alig kerülne a vízből, annál több a padlóra.:D 

Számunkra Rudi igazi családtaggá vált, nagyon szeretjük őt. A kisfiam mindig hozzábújik, amikor valami felzaklatja, és Rudi mindig megnyugtatja. Nagyokat játszanak, birkóznak. A goldie a legjobb barátja, nagyon nagyokat birkóznak mindennap. Zápornak hívják.

Nagyon szépen köszönjük őt nektek. Örülünk,hogy a sors hozzátok irányított és általatok Rudihoz. A legjobb helyről került hozzánk.