top of page
pinspireme.jpg

Agria Wonderland Inspire Me Copernicus (Kopi)

Copernicus számunkra azért is különleges kutyus, mivel ugyanazon a napon született, amikor egy másik labradorunk, két évvel korábban elment. Az első nap, amikor elhoztuk az álmatlanul telt, ugyanis Yura annyira izgatott volt, hogy nem tudta ki ez a kis jövevény, így folyton a nyomában volt. Kopi igazi mindenevő, olyannyira, hogy kíváncsiságában még a szőnyeget is megkóstolta. A két jóétvágyú eléggé hamar összeszokott, mára már Copernicus túlnőtt Yurán, pedig még csak egyéves. A sok dinnyétől gyorsan cseperedett😄. Egyébként "szófogadó és nyugodt" kutyus. Egyszer már az anyukája is meglátogatta, jól elvoltak a kertben. Már a Tiszánál is többször járt, elkezdte az úszást. 

Agria Wonderland Inspire Me Eileen (Szeder)

Agria Wonderland Inspire Me Lancelot (Marcipán)

Marcipán mára igazi "nagykutya" lett.

Imád kertészkedni (mára egy rózsánk sem maradt), pancsolni, focizni, barangolni.

Akkor a legboldogabb, mikor mindenki itthon van, és a középpontban lehet.

Külön öröm számomra, hogy gyönyörű anyukája Hope tekintete néz vissza rám nap mint nap.

Boldog vagyok, hogy Ő lett a mi szőrös gyerekünk. :)

Agria Wonderland Inspire Me Leia (Lea)

Az eltelt időre úgy emlékszem vissza, mint egy időutazásra. Hogy mire gondolok? Hát minden pillanatát boldogság kísérte: vártuk a megérkezést, az első találkozást, az első együtt töltött napot, éjszakát, kalandozásokat, tulajdonképpen úgy vártuk Őt, mint a gyermekünk érkezését. Majd elérkezett a várva várt nap, az első találkozás. Amikor is kiderült, hogy nem fiunk lesz, hanem lányunk és nem sárga, hanem fekete, kis ördögbőr. Aki – amit akkor még nem tudtunk, a szó legnemesebb értelmében – kíváncsi, tanulni vágyó, végtelen akarattal rendelkező, nyugodt, kiegyensúlyozott, türelmes, szeretetre éhes, egy szeretet gombóc, aki nagyon szereti, ha a figyelem középpontjában áll és simogatják, szeretgetik, de ezt folyamatosan, a figyelme némi csiszolást igénylő, kakizabáló, életre való királylány.

Most leírom őszintén, akkor vegyes érzelmekkel mentünk haza, de vissza-tekintve nem adnánk semmiért ezt a drága kincset, mert úgy gondoljuk egy KINCSET kaptunk LEA személyében 2022. 06.25-én, amikor is elhoztuk és végre az otthonunkba vihettük.

Tulajdonképpen egy fekete gombolyagot kaptunk. Persze az első éjszaka nem volt sírásmentes, de egyre ügyesebb lett és hamarosan kialakult a kötődés közöttünk. Szinte pár hét alatt szobatiszta lett. Igaz éjszaka többször is ki kellett vinni az udvarra, hogy a dolgát intézze. Nagyon ritkák voltak a balesetek. Amivel gondunk adódott a kakizabálás, de erre már alig-alig emlékszünk.

A kölyökteszt beigazolódott, hiszen mi állatasszisztált tevékenységre, terápiázásra szeretnénk alkalmazni Leát, melyre kiváló alkalmasságot mutat. Persze ezért mi a gazdái is mindent megteszünk , jártunk vele kutyaoviba, jelenleg kutyasuliba, terápiásfelvezetőhöz és rengeteget foglalkozunk vele otthon is. Nagyon fontos volt számunkra a kezdetektől fogva a korai

szocializáció, a kutyákkal, emberekkel, gyerekekkel való folyamatos kapcsolatépítés.

Az első nyáron sokat jártunk kalandozni, sétálni és úszkálni a Tiszához, amit Lea nagyon élvezett. A víz, éltető eleme, így az udvaron is biztosítottunk neki fürdési lehetőséget. Távlati célunk, hogy egyszer a tengerben is kipróbálhassa az úszást. Úgy érezzük, hogy nálunk a kutya családtag, ahová mi megyünk oda a kutyát is visszük magunkkal.- családi programok,

kirándulások, séták, közös pihenések, májusban az ovisaimmal táboroztatás stb.

Folyamatosan hozzuk olyan helyzetekbe, ahol egyre többet tapasztalhat meg a terápiás feladatokból: pl. iskolai látogatás, buszos közlekedés, tömegben való sétálás, óvodában történő simogatás, szállodai léthez való alkalmazkodás, szeparációsszorongás tűrése a szobában egyedül. Ezek a közös élmények segítenek formálni minket teljessé, egy terápiás

párossá és rengeteget erősítenek a kapcsolatunkon is. Persze nem minden ilyen egyszerű és kerek a mindennapokban, vannak nehezebb és könnyebb pillanatok is, de egymás folyamatosan formáljuk, tanulunk és fejlődünk szinte napról-napra szemmel láthatóan.

Végtelenül hálásak vagyunk minden együtt töltött pillanatért és hálával tartozunk a tenyésztőknek, mert Nélkülük ezt a kutyás létet soha nem tapasztalhattuk volna meg.

Örömmel tölt el minket, hogy ilyen tartalmas és kihívásokkal teli nyugdíjas éveket élhetünk meg Leával, mely mindnyájunkat feltölt és boldoggá tesz. Célunk az eredményestemperamentum vizsga, majd a terápiás vizsga megszerzése.